Inspectie/onderhoud

Hulp bij dakinspectie

Om lekkages in uw dakbedekking te voorkomen, is het sterk aan te raden om regelmatig een dakinspectie uit te laten voeren. Bij Verhoeven Kunststofdaken bent u aan het juiste adres voor een grondige dakinspectie. Wij voeren op vakkundige wijze een controle uit op uw dakbedekking om eventuele tekenen van beginnende slijtage te identificeren. Slijtage kan namelijk leiden tot het binnendringen van regenwater in uw woning, wat ernstige schade aan de dakconstructie kan veroorzaken, zoals houtrot. Het is van groot belang om uw dak nu te laten inspecteren om eventuele problemen tijdig te ontdekken en aan te pakken. Hiermee bespaart u op de lange termijn kosten en behoudt u de integriteit van uw dak. Bel ons op: 06 – 10 89 45 03.

Werkzaamheden dakonderhoud

Regelmatig dakonderhoud is cruciaal om problemen met uw dak te voorkomen en de levensduur ervan te verlengen. Tijdens een professioneel dakonderhoud voeren wij een grondige inspectie uit en volgen we een vaste procedure om ervoor te zorgen dat geen enkel potentieel probleem over het hoofd wordt gezien. Enkele belangrijke stappen tijdens dit onderhoud zijn:
 
1. Controle van de dakbedekking: We inspecteren de dakbedekking zorgvuldig op beschadigingen, scheurtjes, ontbrekende dakpannen of andere tekenen van slijtage.
 
2. Inspectie van de dakisolatie: We controleren of de dakisolatie nog in goede staat verkeert en of er geen vochtproblemen zijn die de isolatiewaarde verminderen.
 
3. Controle van de dakgoten en afvoerpijpen: We inspecteren de dakgoten en afvoerpijpen om verstoppingen te voorkomen die kunnen leiden tot wateroverlast.
 
4. Onderzoek naar lekkages: We controleren de onderkant van het dak op eventuele lekkages, wat kan wijzen op problemen met de dakbedekking of de dakconstructie.
 
Door deze zorgvuldige stappen te volgen, kunnen we potentiële problemen identificeren en aanpakken voordat ze ernstige schade aan uw dak veroorzaken. Dit verlengt niet alleen de levensduur van uw dak, maar helpt ook om onverwachte kosten en overlast te voorkomen. Regelmatig dakonderhoud is een investering in de duurzaamheid en veiligheid van uw huis.

Hoe werkt een dakinspectie?

Onze deskundige dakdekkers voeren een uitgebreide inspectie uit van uw dakbedekking om eventuele tekenen van slijtage te identificeren. De manier waarop slijtage wordt herkend, is afhankelijk van het type dakbedekking dat u heeft. Hier zijn enkele gangbare indicatoren van slijtage voor verschillende soorten dakbedekking:

Bitumen dak:

  • Scheurvorming: Kleine scheurtjes of barsten in de bitumenlaag kunnen ontstaan door temperatuurwisselingen en ouderdom, wat kan leiden tot lekkages en vochtproblemen in uw woning.

PVC dak:

  • Verkleuring: Veranderingen in de kleur of degradatie van het PVC-materiaal kunnen wijzen op slijtage.

EPDM dak:

  • Blaasvorming: EPDM-dakbedekking kan luchtbellen of bobbels ontwikkelen, wat kan wijzen op problemen met de hechting.

Hoe werkt dakonderhoud?

Dakonderhoud bij ons omvat jaarlijkse inspecties, reiniging en eventuele reparaties voor uw dak(delen). We bieden diverse pakketten aan voor deze dakwerkzaamheden, zodat u kunt kiezen wat het beste past bij uw behoeften en budget.

Impressies