Dakbedekking

Uw dakspecialist!

Voor dakbedekking kunt u vertrouwen op Verhoeven Kunststof Daken, uw specialist op het gebied van daken! Wij staan paraat om al uw dakbedekkingsbehoeften te vervullen. Verhoeven Kunststof Daken is een dynamisch en professioneel bedrijf dat gespecialiseerd is in verschillende aspecten van dakbedekking.

Bij Verhoeven Kunststof Daken staat vakmanschap hoog in het vaandel, en we streven ernaar om hoogwaardige dakbedekkingsoplossingen te bieden. Desondanks hanteren we concurrerende prijzen, omdat we geloven dat kwaliteit niet duur hoeft te zijn.

Als u geïnteresseerd bent in onze diensten, kunt u snel en eenvoudig een offerte aanvragen. Wij stellen graag een prijsopgave voor uw specifieke dakbedekkingsproject samen. Neem contact met ons op en ontdek hoe Verhoeven Kunststof Daken u kan helpen bij het realiseren van uw dakbedekkingsdoelen. Bel ons op: 06 – 10 89 45 03.

Goede dakbedekking

Waar moet dakbedekking aan voldoen? Een vraag waar verschillende antwoorden mogelijk op zijn. Wij bepalen samen met u wat de beste dakbedekking voor uw daken is. Zo kan b.v. dakbedekking voor uw huis totaal anders zijn dan voor uw tuinhuisje of garage met plat dak. Dakbedekking voor een tuinhuisje bestaat meestal uit dakshingles. Terwijl op plat dak weer EPDM moet komen. Geef daarom al uw wensen aan ons door en wij zorgen voor de juiste dakbedekking. 

Wat is EPDM dakbedekking?

EPDM dakbedekking is gemaakt van de chemische componenten Ethyleen, Propyleen, Dieen en Monomeer, wat de afkorting “EPDM” vormt. Deze samenstelling maakt EPDM dakbedekking zeer geschikt voor diverse toepassingen, waaronder dakbedekking, vanwege een aantal unieke eigenschappen:

Duurzaamheid: EPDM is bekend om zijn duurzaamheid en weerstand tegen de effecten van UV-straling, ozon, hitte, koude, en andere weersinvloeden. Dit maakt het geschikt voor langdurig gebruik op daken.

Flexibiliteit: EPDM is uiterst flexibel, zelfs bij lage temperaturen, wat betekent dat het zich kan aanpassen aan de bewegingen en uitzettingen van het gebouw zonder te scheuren of te barsten.

Waterdichtheid: Omdat EPDM dakbedekking meestal uit één stuk wordt vervaardigd (of met minimale naden), is de kans op lekkages aanzienlijk verminderd. Dit maakt het een betrouwbare keuze voor waterdichte afdichting.

Milieuvriendelijk: EPDM is een milieuvriendelijke keuze omdat het recyclebaar is en vaak wordt vervaardigd met behulp van duurzame methoden.

Eenvoudige installatie: Het lichte gewicht en de flexibiliteit van EPDM maken de installatie relatief eenvoudig en efficiënt.

Lange levensduur: EPDM-dakbedekking heeft doorgaans een lange levensduur, vaak meer dan 40 jaar, wat het tot een kosteneffectieve keuze op lange termijn maakt.

Milieuvriendelijke en duurzaam

Kunststof dakbedekking wordt gebruikt op platte of licht hellende daken. Voor het aanbrengen van de kunststof wordt geen brander gebruikt. Hierdoor is het veiliger en milieuvriendelijker. Doordat kunststof een licht materiaal is, is deze dakbedekking weinig belastend voor de dakconstructie. Daardoor is een lichtere onderconstructie mogelijk. De meest gebruikte kunststof dakbedekkingen zijn: PVC en EPDM.

Wat is bitumen dakbedekking?

Bitumen wordt al ruim 70 jaar succesvol toegepast als dakbedekking voor platte daken. Het is veruit de meest gangbare keuze in Nederland, waarbij maar liefst 99% van de platte daken met bitumen wordt bedekt. Interessant genoeg heeft bitumen oorspronkelijk een maritieme toepassing gehad, waarbij het werd gebruikt om schepen waterdicht te maken. Deze veelzijdige materiaal staat bekend om zijn uitmuntende sterkte en waterdichtheid, waardoor het een betrouwbare keuze is voor het beschermen van gebouwen tegen weersinvloeden en het voorkomen van lekkages.

Shingle daken aanleggen

Vaak worden shingle daken gebruikt voor tuinhuizen, balkonoverkappingen en woonhuizen. Ze zijn niet alleen decoratief maar ook heel eenvoudig aan te brengen. Hierdoor zijn ze een uitstekend alternatief voor dakpannen en andere dakbedekkingen. Shingle daken zijn geschikt om hellende daken vanaf 15 graden waterdicht te maken.

Dakbedekking voor tuindaken

Tuindaken zijn niet alleen vriendelijk voor het milieu, maar bieden ook uitstekende isolatievoordelen. Ze worden tot leven gebracht door een laag mos of sedum (vetplanten) bovenop de traditionele dakbedekking te plaatsen. Deze groene dakbedekking biedt tal van voordelen:

1. Milieubewust: Groene daken dragen bij aan het behoud van de natuurlijke omgeving in stedelijke gebieden. Ze bevorderen biodiversiteit en verminderen het zogenaamde “hitte-eiland”-effect, waarbij stedelijke gebieden warmer zijn dan hun omgeving.

2. Isolatiekracht: Het groene dak fungeert als een extra isolatielaag, waardoor het gebouw in de zomer koeler blijft en in de winter warmer, wat resulteert in energiebesparing en comfort.

3. Waterbeheer: Groene daken kunnen regenwater vasthouden en geleidelijk afvoeren. Dit vermindert de belasting op rioleringen en helpt overstromingen voorkomen.

4. Luchtkwaliteit: Ze dragen bij aan een schonere luchtkwaliteit door stofdeeltjes op te vangen en zuurstof te genereren, wat de omgeving ten goede komt.

5. Esthetische meerwaarde: Groene daken creëren niet alleen een visueel aantrekkelijke omgeving, maar bieden ook ruimte voor ontspanning en recreatie.

Door mos of sedum op uw dak aan te brengen, kunt u eenvoudig een groen paradijs op uw dak tot leven brengen.

Hoe werkt dakonderhoud?

Ons dakonderhoud omvat jaarlijkse inspectie, reiniging en eventuele reparaties om ervoor te zorgen dat uw dak(en) in optimale conditie blijven. We bieden verschillende onderhoudspakketten aan om aan uw specifieke behoeften te voldoen.

10 jaar garantie

Verhoeven Kunststof Daken voorziet standaard in een garantie van 10 jaar op waterdichtheid voor onze dakbedekkingsoplossingen. Als u echter geïnteresseerd bent in het verlengen van deze garantie met nog eens 5 jaar, bieden wij de mogelijkheid van een onderhoudscontract aan. Graag nodigen wij u uit om bij ons te informeren naar de precieze voorwaarden en details van dit aanbod. Uw tevredenheid en gemoedsrust staan bij ons voorop, en we zijn hier om u te ondersteunen bij het behouden van de prestaties en duurzaamheid van uw dak.

Impressies